Част от нашата мисия е да напомняме за главната роля, която океаните имат в ежедневния ни живот и колко е важно да ги защитаваме.

Те са също толкова важни, колкото и красиви, и са местообитание, което е обичано от много хора. Има пет специфични океана: Тихия океан, Атлантическия океан, Индийския океан, Северния ледовит океан и Южния океан. Заедно те осигуряват до 85% от кислорода, който дишаме, действат като източници на храна и лекарства и служат като местообитание за безбройните ценни видове животни и растения, които действат като жизненоважна част от биосферата.

Дори и да не живеете в близост до брега, всичко, което използваме в ежедневието си след отмиването му в банята попада във водната среда.

Продуктите за нашата коса и кожа са от голяма важност. Някои от техните съставки причиняват избелване на кораловите рифове, тъй като те съдържат наночастици, които могат да нарушат цикъла на размножаване и растеж на коралите (които са едни от най-разнообразните и ценни екосистеми на земята).

Други като силиконите се натрупват заедно с 8-те млн. тона пластмасови отпадъци , които всяка година влизат в световния океан.

Дори съставки, които се използват в натуралната и органична козметика могат да бъдат трайно вредни за водните организми. Познатият в почти всички козметични марки "омекотител"- така използваният парафин, всъщност, е само и единствено отпадъчен продукт, добит при рафинирането на суров петрол. Каква по-голяма причина от това да не го използваме върху кожата си?

Всъщност, боклукът е нещо като айсберг. Това, което виждаме е само 30%, а останалите 70% се губят в производството. Това е причината нашите опаковки да се изработват от алуминий, защото той се рециклира хиляди пъти без да губи свойствата си. А, когато използваме пластмаса, тя съдържа в себе си максимален процент вече рециклирана такава.

Чрез този начин на работа, ние изтъкваме области, които имат нужда да се подобрят и това е още една причина, ЗАЩО е толкова важно за нас да правим повече. Да даваме личен пример на бизнеса, за да създава повече инициативи за устойчивост и да поиска промяна в политиката и образованието на нашето общество.

Загрижени за средата в която живеем, ние от Brave. New. Hair., заставаме зад продукти с използването на 0% сулфати, 0% силикони, 0% парафин, защото вярваме, че дори малките промени могат да помогнат на планетата.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки