AКТИВЕН ВЪГЛЕН

Изпепеленият активен въглен от Бамбук е направен чрез пиролиза (овъгляване) при висока температура и активиране. Тази стъпка на активиране, позволява почистването от катран на образуваните при процеса на горене кухини и следователно увеличава абсорбиращото действие на бамбуковия въглен. Порьозността се увеличава около 5 пъти, а ефективността на абсорбацията се умножава по 10 в сравнение с неактивния въглен. Активният въглен е хидрофобен материал, затова не абсорбира вода, но улавя микрозамърсителите и фините частици от градско замърсяване по повърхността на кожата. Той намира широко приложение като маска, за да детоксикира и почисти, благодарение на антибактериалното си действие. Използваният бамбук се взема от центъра на старите стебла или клони, така че по-зрелите и по-стари стъбла да се използват първи, а не по-младите. По този начин се поддържа устойчивостта на бамбуковите култури.

 

ПРОБИОТИЧЕН ЕКСТРАКТ

 

Последните научни изследвания в областта на микробиологията и имунологията напълно променят разбирането за ролята на микроорганизмите върху кожата и скалпа. Нашата съставка е мощен екстракт от Еуфорбиум, предназначен внимателно да повлияе върху екосистемата на скалпа и кожата и да подобри външния вид на косата, за да се лющи по-малко скалпа и да се намали производството на себум, без да се привиква към продукта. Той е щадящ за микробиотата на скалпа и възстановява състоянието на хомеостаза без дразнещ ефект.

 

ВИТАМИН В3
(НИАЦИНАМИД)

 

Локалното приложение на ниацинамид повишава нивата на церамид и свободни мастни киселини в кожата, предпазва кожата от загуба на вода, както и стимулира микроциркулацията в дермата. Също така витаминът е известен и със свойството си да предпазва от поява на акне.

 

BRAVE PLEX
ТЕХНОЛОГИЯ

Brave Plex Technology е иновативен патентован продукт, уникално проектиран да проникне до най-дълбокото ниво през обвивката на косъма - до самата сърцевина на космените влакна. Той стимулира създаването на нови водородни и йонни връзки във вътрешната кератинова структура. Възстановява здравината на косъма обратно към състояние на девствената коса, като по този начин укрепва до 3 пъти необработената коса. Видимо подобрява състоянието на третираната и увредена коса.

Протеиновата структура на космените влакна осигурява здравината на косъма. При слаба коса връзките са разкъсани и липсват. Brave Plex е малка молекула, чиято химичната структура и размери са специално проектирани да оптимизират взаимодействията между множеството междумолекулни връзки в кератиновия комплекс на косъма и така да изграждат нови връзки между и в рамките на структурата (двойни механизми). В резултат на това вътрешната структура на космените влакна се възстановява отвътре, подсилена и по-устойчива на всички фактори, които я увреждат: стареене, замърсяване, агресивно третиране.

Brave plex Technology е от съществено значение за поддържане на изрусени коси, тъй като запазва връзките в структурата на косата, възстановява повредените и стимулира създаването на нови връзки, укрепва и буквално съживява космените влакна до първоначалното им нетретирано и здраво ниво.

 

АКТИВЕН ПАНТЕНОЛ

Активираният про-витамин В5 (пантенол) се получава чрез взаимодействие на добре познатия про-витамин В5 (пантенол) с положително заредена група (катиони). Косата се състои главно от кератин и е отрицателно заредена (анионна). Съставките, които са положително заредени (катионни), имат силен афинитет към косата и са съществени. В този случай проучванията показват, че активираният пантенол е почти 3 пъти по-силен в сравнение с нормалния. Главните предимства на тези активни съставки са:

Изключителен блясък и копринена мекота - полярната глава на активирания Pro-Vitamin B5 се получава от про-витамин B5, известен с това, че придава блясък и мекота на косата. Чрез кватернизиране на пантенола се увеличават и натрупват неговите придаващи блясък свойства, които също така се оптимизират и продължават по-дълго. Косата, обработена с активиран про-витамин В5, изглежда и се усеща по-здрава.

Aктивираният Pro-Vitamin B5 осигурява приплъзване на косата при разресване и разплитане. Този ефект намалява до минимум накъсването, а косата е лесна за оформяне. Про-витамина подобрява структура и подвижността на косъма, създава обем, има антистатични свойства и подобрява оформянето на къдрици.

 

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Хиалуроновата киселина е известна с това, че задържа вода, колкото двойната стойност на собственото й тегло. Много нискомолекулната хиалуронова киселина осигурява интензивно овлажняване и лека текстура на всеки косъм.

 

ПРОТЕИНИ ОТ ОРИЗ

Оризът е един от най-древните и ценни източници на хранителни вещества. Първо е отглеждан в долината на река Яндзъ в Китай и е богат на хранителни вещества и протеини. Оризът е признат с мекото си действие и устойчивостта си, също така не съдържа глутен. Основните ползи от оризовите протеини включват подобряване на обема на косата, както и улеснениние при «справянето» с оформянето й. Протеините укрепват косата за предотвратяване на увреждания и я подхранват от корена до върха. Оризовите протеини са естествени и устойчиви, без глутен и без ГМО.

Защо ориз за по-голям обем? Отговорът: противоположностите се привличат за създаване на обем. Косата се състои главно от кератин и има отрицателен заряд (анион). Съставките, които са положително заредени (катиони), имат силен афинитет към косата и са от съществено значение. Оризовите протеини имат както катионни, така и анионни домени. Катионните аминокиселини се свързват с влакната на косъма, а анионните взаимно се отблъскват чрез електростатични сили, за да създадат обем. Така че без стилизираща съставка, която може да дразни и замърси косата и скалпа, обемът се увеличава с почти 30%.

 

КЕСТЕН

Екстрактът от хидролизиран кестен се получава с помощта на нашата изключителна технология на ензимно Биовтечняване. Процес, базиран на ензими, който позволява максималното извличане на полезните съставки на растителния фитокомплекс, подсилвайки неговата естествена бионаличност.

Активната съставка е специално разработена за грижа за косата, получва се от италиански органичносертифицирани кестенови култури без ГМО. Разработен е специален ензимен комплекс, който успешно взаимодейства с повърхността на косата.

Специфичният състав на екстракта от кестен е в състояние да покрие всеки кичур, като възстановява повредената коса и затваря кутикулите. Този процес на възстановяване и затвяряне е много важен, за да се избегне загубата на вода в косата и по този начин да я запази по-здрава, по-хидратирана и лъскава. Екстрактът от кестени позволява по-добре да се съхрани влажността на косата, дори когато тя е силно изтощена от гореща маша или изправяне, като предотвратява загубата на вода както при здрава, така и при изтощена коса. Той е тестван за термозащитно действие до 250 градуса по Целзий.

Екстрактът от кестен е включен в колекцията Volume, поради факта, че жените, които нямат обем на косата, са склонни да изсушават косата си с по-висока температура и да използват горещa преса.

 

ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС

Специален комплекс от витамини, които допълват другите две съставки като укрепват корените на косата, за да може тя да расте по-здрава и по-плътна. Когато косата е по-плътна се създава допълнителен обем.

 

КИНОА

Киноата (Chenopodium quinoa chenopodiaceae) се отглежда от 3000 г. пр. Хр. и е важен хранителен източник. Счита се, че е цялостна протеинова структура, съдържаща 8-те най-важни аминокиселини. Аминокиселините проникват в косъма за мощна защита. Протеините от киноа са естествени, устойчиви и без глутен.

Протеинът от киноа е използван за запазване, кондициониране и защита на цвета на косата. Той подобрява усвояването на цвета с до 25% за по-наситен цвят. Помага за задържане на цвета, придава плътност и улеснява оформянето. Подсилва блясъка и косата изглежда по-здрава.

Подобно на оризовите протеини, протеинът от киноа също съдържа катионни и анионни аминокиселини, но от различни типове. Катионните аминокиселини имат афинитет към отрицателно заредената коса. Те се свързват с кутикулата и спомагат за закрепването и натрупването на други субстанции, които имат по-слаб афинитет към косата. Например оцветителите, които нямат заряд и затова по-трудно се свързват с косъма. Анионните аминокиселини създават матрица около косъма, за да го предпазят и защитят, като в същото време действат като печат, предпазващ цвета от измиване. Аминокиселините действат като отстранители на свободни радикали, за да се сведе до минимум окислителното или UV увреждане, което причинява избледняване (промяна) на цвета.

 

UV ФИЛТЪР

Включеният в колекцията UV филтър е комплекс, специално проектиран да се използва за защита на цвета от изсветляващото действие на светлината.

ПЛОДОВИ КИСЕЛИНИ ОТ ГРОЗДЕ, ЯБЪЛКА, ЛИМОН И ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ И ЕКСТРАКТ ОТ ХИДРОЛИЗИРАН ОРЕХ

Плодовите киселини са създадени чрез избирането на няколко растения като грозде, ябълка, лимон и пшеница (без ГМО), произведени в специфични области в Италия, където отглеждането им е дългогодишна традиция с висококачествена продукция. Използвани растения: червена органична гроздова обвивка от региона Емилия-Романя, лимони от Сицилия, ябълки от Трентино-Алто Адидже, органична пшеница от долината на река По. Плодовите киселини намират идеално приложение в грижата за косата, благодарение на богатия им фитокомплекс, който подобрява блясъка благодарение на своя анти-варовиков ефект. Фитокомплексът също така предпазва боядисаната коса, запечатва космените кутикули, за да предотврати избледняването на цвета от измиване на боята.

Плодовите киселини се получават с помощта на нашата изключителна технология на ензимно Биовтечняване. Процес, базиран на ензими, който позволява максималното извличане на полезните съставки на растителния фитокомплекс, подсилвайки неговата естествена бионаличност.

 

ЕКСТРАКТ ОТ ОРЕХ

Орехите се използват в определен етап от процеса на зреене, когато зелените орехи са по-богати на активни молекули. Фенолите с голям размер са в състояние ефективно да взаимодействат с протеините и са много ефективни антиоксиданти. Именно тези молекули са ключът към ефикасността на екстракта. Фенолната фракция на ореха взаимодейства добре с косата, правейки самата коса антиоксидантна и следователно защитена. Резултатът е дълготрайна защита, тъй като косата е добре защитена дори и след 3 дни. Това близко и ефективно взаимодействие между коса и активни молекули от орех осигурява ефективна защита от изсветляване и избледняване на пигмента на косъма от действието на UV-радикали. Екстрактът е естествен и устойчив.

 

АМИНОКИСЕЛИНИ ОТ КЕРАТИН

Кератинови аминокиселини: Разпределението на молекули с ниско молекулно тегло спомага за натрупване и и подобряване на способността за проникване във влакната на косъма, възстановявайки естествения му протеин. Известен факт е, че кератиновите аминокиселини благоприятстват за по-добро разресване, по-добро усещане, овлажняване и поддържане на структурна стабилност на косата. Аминокиселините подобряват покритието на повърхността на косъма за повече мекота и блясък. Незабавно укрепват още след първото приложение, за по-здрава и еластична коса. Увеличават гъвкавостта и силата, кондиционират и заздравяват косата.

 

ВИСОКО МОЛЕКУЛЕН КЕРАТИН

Изгражда се върху космените влакна над нискомолекулните кератинови аминокиселини, създавайки двуслойна кератинова система за пълна защита и укрепване, а също така придава неустоим блясък и форма. Високомолекулният кератин дисциплинира косата, като улеснява разресването и увеличава лекотата при оформяне на прическа.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Тази съставка е вложена само в балсама и маската от серията Keratin, поради филмообразуващите си свойства.

 

МАСЛА ОТ БАОБАБ И ТАМАНУ

Дълбоко подхранващи масла, формулирани за повишаване на подхранващото действие на колекцията.

 

СТВОЛОВА КЛЕТКА ОТ ЗЕЛЕНО ГРОЗДЕ

Подсилва микроцирколацията в скалпа. Укрепва съществуващата коса и видимо намалява косопада още в първите 3 седмици. Стиулират фоликула на косъма и растежа на нова и здрава коса.

 

ЕКСТРАКТ ОТ ЗЕЛЕН ОРЕХ

Играе ролята на силен и директно действащ антиоксидант. Ефективно защитава косата и кожата от вредни радикали.

 

ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА

Успокоява кожата на скалпа и повишава защитните й функции. Детоксикира.

ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

(Салвия и Розмарин) - източник на магнезий, цинк, калий, Витамин B и C.

0% сулфати

Сулфатите са вещества, които често се намират в измиващите продукти: шампоани, продукти за душ, пасти за зъби и т.н. На етикета може да ги разпознаете с означението “Sulfate”. Сулфати се използват и в натуралната козметика под различни форми.

Сулфатите, използвани в продуктите за лична хигиена не са канцерогенни, нито токсични, но те могат да доведат до раздразнение на кожата на главата при чувствителен скалп и да премахнат ценни естествени масла от косата и да я изсушат.

Безсулфатните измиващи вещества имат същата функция като сулфатите, но са с различна химична структура. Те често биват наричани “меки” пренители. В миналото тези “меки” пенители са възприемани като помощни и се е смятало, че нямат достатъчна сила, за да почистят скалпа и косата. В последните години, обаче се появиха много видове “меки” пенители, някои от тях изключително ефективни. Те успяват да почистят скалпа и косата добре, но без да дразнят скалпа и изсушават косата. В интернет пространството често се дискутира, че безсулфатните продукти не могат да отнемат от косата силни стилизанти или сериозни замърсявания, което вече е мит.

Ако сравните усещането от използването на сулфатен шампоан и безсулфатен такъв, ще забележите една основна разлика: С безсулфатният продукт няма да образувате огромна и плътна пяна. Какво обаче представлява пяната: това е въздух уловен от пенещите вещества. Това, че определено вещество не улавя добре въздух, не означава, че не може да почиства.

Ето няколко примера за това какви са рисковете,
когато използваме продукти включващи съставката "Sulfate":

 

  • Мазни коси - сулфатите премахват себума и замърсяването на скалпа, но скалпа се опитва да навакса с производството на себум. По този начин се преомазнява допълнително.
  • Чувствителни скалпове - в този случай, сулфатните продукти често предизвикват раздразнение и сърбеж.
  • Боядисани коси - поради голямата миеща сила на сулфатите, боята за коса пада много по-бързо.
  • Сухи и третирани коси - Всяка последваща агресия върху подобна коса, може да влоши състоянието й. Затова използването на агресивни миещи вещества е меко казано не препоръчително.
  • Естествено сухи и плътни коси без форма- тези коси са крехки и при допълнително пресушаване, оформянето на прическа става почти невъзможно.
  • Мазен скалп и сухи крайща- ефектите описани по-горе се комбинират и изхода не е приятен.

Сулфатният продукт няма да образува огромна и плътна пяна. Какво обаче представлява пяната: това е въздух уловен от пенещите вещества. Това, че определено вещество не улавя добре въздух, не означава, че не може да почиства.


Загрижени за средата в която живеем, ние от Brave. New. Hair., заставаме зад продукти с използването на 0% сулфати, 0% силкони, 0% парафин, защото вярваме, че дори малките промени могат да помогнат на планетата.

0% Силикон

Силиконите са полимери с неорганичен произход. Веществото създава прозрачен филм върху косъма, който придава плътност и гладкост на косата, както и способства разресването и разплитането на косата още под душа. Силиконите могат да предпазят косата ви от постоянната термична обработка, да придадат огледален блясък и други изцяло повърхностни ефекти. Също така наслояването им ограничава достъпа на вода до косата и по този начин сами насърчавате дехидратация й. В дългосрочен план може да забележите загуба на гъвкавост и еластичност на косата, ще я чувствате суха и крехка. Чрез постоянното използване на силикони, в продуктите ви за коса, спирате процеса полезните компоненти да проникват и възстановяват вътрешността й. Ако сте готови да се откажете от употребата им дайте на косата си време за възстановяване, а тя ще ви се отблагодари с естесвен блясък и здравина.

Основната причина по която не използваме силикони обаче е друга. Въпреки, че силиконите не са вредни за човешкия организъм, те са изключително вредни за околната среда. Натрупването им в океаните е вредно за всички морски същества и то за много дълго време, понеже силиконите са стабилни съединения и разграждането им, подобно на пластмасата отнема хилядолетия.


Загрижени за средата в която живеем, ние от Brave. New. Hair., заставаме зад продукти с използването на 0% сулфати, 0% силкони, 0% парафин, защото вярваме, че дори малките промени могат да помогнат на планетата.

0% добавена сол

Натриев хлорид или така разпозпространената готварска сол в козметичните продукти е агресивната съставка може да направи скалпа по-чувствителен, довеждайки до раздразнение и лющене. Дългосрочното използване на добавена сол предизвиква усещане за суха и непокорна коса. Затова предпочитаме използването на по-скъпи и иноватични сгъстяващи вещества с овлажняващ , а не изсушаващ ефект.

0% парафин

Вредата, която оказва върху околната среда е причината, поради, която избираме да не използваме парафин в нашите продукти.


Загрижени за средата в която живеем, ние от Brave. New. Hair., заставаме зад продукти с използването на 0% сулфати, 0% силкони, 0% парафин, защото вярваме, че дори малките промени могат да помогнат на планетата.

Как се използва безсулфатен шампоан:

Основният проблем при употребата на обикновените сулфатни шампоани е, че твърде обилната пяна, която те образуват при разпенването си, премива кожата на скалпа, като по този начин я пресушава и бута бариерната й функция. При употреба на безсулфатен шампоан, при който разпенването не е така обилно, проблемът с премиването е решен.

Шампоан първи път:

Преди да нанесете безсулфатния шампоан намокрете косата си обилно, това ще подпомогне разнасянето му в цялата коса. Не нанасяйте допълнително количество от продукта, защото той не се разпенва обилно. Самата пяна се образува, защото пенителите (повърхностно активните вещества) задържат въздух под формата на мехурчета. Безсулфатните повърхностно активни вещества са създадени да свършат основната работа - почистване на косата без задържане на въздух.

Шампоан втори път:

Първо се измиват корените, а след това цалата коса по дължината й. Това е, не само специфично за безсулфатните шампоани, но и стара техника на фризьорите.


Използвайте по-малко продукт, отколкото обикновено: Измиването на косата два пъти с безсулфатен шампоан не означава да използвате два пъти повече продукт. Просто разделете дозата на две части. С първата измийте корените добре, като масажирате скалпа, след това изплакнете и нанесете втората част върху краищата на косата. При второто нанасяне шампоанът ще се разпенва добре, защото върховете обикновено не са толкова мръсни, колкото корените. Ако при втория път шампоанът не се разпенва, използвайте повече вода, а не повече продукт.

Разликата между балсам и активни маски:

Brave.New.Hair маските са по-плътни от балсамите. Процентното съдържание на активни съставки и за двата продукта e избранo според размера на молекулите и времето на ефекта.

За балсамите в по-голям процент са избрани активи с по-малко молекулно тегло и бързо проникване. Причината е, че балсамът престоява върху косата до 3 минути и през това време трябва да донесе очевидни резултати. Те са предназначени за тънки коси с цел да не ги утежняват.

Активните маски са формулирани с по-голяма концентрация на бавно проникващи съставки (с по-голяма молекулна маса) за още по-дълбоко кондициониране. Те са създадени за по-плътна коса, която има нужда от още повече кондициониране и по-силно възстановяване. Маската е предназначена да престои върху косата до 5 минути и активите с по-голяма молекулна маса успяват да допринесат за видими резултати. Тя може да бъде използвана върху тънка коса, но само веднъж седмично за активна терапия, ако косата е много увредена.

Защо някои колекции не съдържат маска за кондициониране:

Философията на Brave.New Hair.

е базирана на решаването на проблеми. Сериите, които не съдържат кондициониращи продукти, са насочени към проблеми със скалпа и корените. Обаче проблемите на скалпа и корените не са проблеми на краищата на косъма. Така че, ако скалпът е мазен, раздразнен, има проблем с растежа, косопад или липса на обем, ние създадохме продукти, насочени конкретно към тези специфични проблеми. За краищата на коса с такива проблеми може да бъде използван балсам от другите серии.


Например: Ако косата расте бавно и краищата й са сухи или повредени, комбинацията би била: шампоан и спрей за корени Growth заедно с балсам или маска Reboot, в зависимост от краищата на косата (тънки или плътни). Всички кондиционни продукти могат да бъдат използвани в комбинация с тези, предназначени за корени. 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки