AКТИВЕН ВЪГЛЕН

Изпепеленият активен въглен от Бамбук е добит чрез пиролиза (овъгляване) при висока температура. Тази стъпка на активиране, позволява почистването от катран на образуваните при процеса на горене кухини и следователно увеличава абсорбиращото действие на бамбуковия въглен. Порьозността се увеличава около 5 пъти, а ефективността на абсорбацията се умножава по 10 в сравнение с неактивния въглен. Активният въглен е хидрофобен материал, затова не абсорбира вода, но улавя мазнините, микрозамърсителите и фините частици от градско замърсяване по повърхността на кожата. Той намира широко приложение като маска, за да детоксикира и почисти, благодарение на антибактериалното си действие. Използваният бамбук се взема от центъра на старите стебла или клони, така че по-зрелите и по-стари стъбла да се използват първи, а не по-младите. По този начин се поддържа устойчивостта на бамбуковите култури.


ПРОБИОТИЧЕН ЕКСТРАКТ

Последните научни изследвания в областта на микробиологията и имунологията напълно променят разбирането за ролята на микроорганизмите върху кожата и скалпа. Нашата съставка е мощен екстракт от Еуфорбиум, предназначен внимателно да повлияе върху екосистемата на скалпа и кожата и да подобри външния вид на косата, за да се лющи по-малко скалпа и да се намали производството на себум, без да се привиква към продукта. Той е щадящ за микробиотата на скалпа и възстановява състоянието на хомеостаза без дразнещ ефект.


ВИТАМИН В3
(НИАЦИНАМИД)

Локалното приложение на ниацинамид повишава нивата на Серамиди и свободни мастни киселини в кожата, предпазва кожата от загуба на вода, както и стимулира микроциркулацията в дермата. Също така витаминът е известен и със своите свойства да предпазва от поява на акне и пърхот.

BRAVE PLEX
ТЕХНОЛОГИЯ

Brave Plex Technology е иновативен патентован продукт, уникално проектиран да проникне до най-дълбокото ниво на косъма - до самата сърцевина на космените влакна.

Протеиновата структура на космените влакна осигурява здравината на косъма. При увредената коса връзките са разкъсани и липсват. Brave Plex е малка молекула, чиято химичната структура и размери са специално проектирани да оптимизират взаимодействията между множеството междумолекулни връзки в кератиновия кортекс на косъма,както и да изграждат нови връзки между и в рамките на структурата (двойни механизми). В резултат на това структурата на космените влакна се възстановява отвътре, подсилена и по-устойчива на всички фактори, които я увреждат: стареене, замърсяване, агресивно третиране. Съставката възстановява здравината на косъма и укрепва до 3 пъти косата още след първата употреба.

Brave plex Technology е от съществено значение за поддържане на изрусени коси, тъй като запазва връзките в структурата на косата, възстановява повредените и стимулира създаването на нови връзки, укрепва и буквално съживява космените влакна до първоначалното им нетретирано и здраво ниво.


АКТИВЕН ПАНТЕНОЛ

Активираният про-витамин В5 (пантенол) се получава чрез взаимодействие на добре познатия про-витамин В5 (пантенол) с положително заредена група (катиони). Косата се състои главно от кератин и е отрицателно заредена (анионна). Съставките, които са положително заредени (катионни), имат силен афинитет към косата и се натрупват в пъти повече. В този случай проучванията показват, че активираният пантенол е почти 3 пъти по-силен в сравнение с нормалния, заради усиленото си натрупване. Главните предимства на този механизъм на действие  са изключителен блясък и копринена мекота. Освен това, активираният Pro-Vitamin B5 осигурява приплъзване на косата при разресване и разплитане. Този ефект намалява до минимум накъсването, а косата е лесна за оформяне. Про-витамина подобрява структура и подвижността на косъма, създава обем , има антистатични свойства и подобрява оформянето на къдрици.


ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Хиалуроновата киселина е известна с това, че задържа вода, колкото двойната стойност на собственото й тегло. Много нискомолекулната хиалуронова киселина осигурява интензивно овлажняване и лека текстура на всеки косъм.

ПРОТЕИНИ ОТ ОРИЗ

Оризът е един от най-древните и ценни източници на хранителни вещества. Първо е отглеждан в долината на река Яндзъ в Китай и е богат на хранителни вещества и протеини. Оризът е признат с мекото си действие и устойчивостта си, също така не съдържа глутен. Основните ползи от оризовите протеини включват подобряване на обема на косата, както и улеснениние при ''справянето'' с оформянето й. Протеините укрепват косата за предотвратяване на увреждания и я подхранват от корена до върха. Оризовите протеини са естествени и устойчиви, без глутен и без ГМО.

Защо ориз за по-голям обем? Отговорът: противоположностите се привличат за създаване на обем. Косата се състои главно от кератин и има отрицателен заряд (анион). Съставките, които са положително заредени (катиони), имат силен афинитет към косата и са от съществено значение. Оризовите протеини имат както катионни, така и анионни части. Катионните аминокиселини се свързват с влакната на косъма, а анионните взаимно се отблъскват чрез електростатични сили, за да създадат обем. Така че без стилизираща съставка, която може да дразни и замърси косата и скалпа, обемът се увеличава.


КЕСТЕН

Екстрактът от хидролизиран кестен се получава с помощта на нашата изключителна технология на ензимно Биовтечняване. Процес, базиран на ензими, който позволява максималното извличане на полезните съставки на растителния фитокомплекс, подсилвайки неговата естествена бионаличност.

Активната съставка е специално разработена за грижа за косата, получва се от италиански органичносертифицирани кестенови култури без ГМО. Разработен е специален ензимен комплекс, който успешно взаимодейства с повърхността на косата.

Специфичният състав на екстракта от кестен е в състояние да покрие всеки кичур, като възстановява повредената коса и затваря кутикулите. Този процес на възстановяване и затвяряне е много важен, за да се избегне загубата на вода в косата и по този начин да я запази по-здрава, по-хидратирана и лъскава. Екстрактът от кестени позволява по-добре да се съхрани влажността на косата, дори когато тя е силно изтощена от горещата маша или изправянето. Той е тестван за термозащитно действие до 250 градуса по Целзий.

Екстрактът от кестен е включен в колекцията Volume, поради факта, че жените, които нямат обем на косата, са склонни да изсушават косата си с по-висока температура и да използват горещa преса.


ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС

Специален комплекс от витамини, които допълват другите две съставки като укрепват корените на косата, за да може тя да расте по-здрава и по-плътна. Когато косата е по-плътна, се създава допълнителен обем.

КИНОА

Киноата (Chenopodium quinoa chenopodiaceae) се отглежда от 3000 г. пр. Хр. и е важен хранителен източник. Счита се, че е цялостна протеинова структура, съдържаща 8-те най-важни аминокиселини. Те проникват в косъма за мощна защита. Протеините от киноа са естествени, устойчиви и без глутен.

Протеинът от киноа е използван за кондициониране и защита на цвета на косата. Той подобрява усвояването на пигменти с до 25% за по-наситен цвят. Помага и за задържането на цвета, придава плътност и улеснява оформянето. Подсилва блясъка и косата изглежда по-здрава.

Подобно на оризовите протеини, протеинът от киноа също съдържа катионни и анионни аминокиселини, но от различни типове. Катионните аминокиселини имат афинитет към отрицателно заредената коса. Те се свързват с кутикулата и спомагат за закрепването и натрупването на други субстанции, които имат по-слаб афинитет към косата. Например оцветителите, които нямат заряд и затова по-трудно се свързват с косъма. Анионните аминокиселини създават матрица около косъма, за да го предпазят и защитят, като в същото време действат като запечатват и предпазват цвета от измиване. 


UV ФИЛТЪР

Включеният в колекцията UV филтър е комплекс, специално проектиран да се използва за защита на цвета от изсветляващото действие на светлината.


ПЛОДОВИ КИСЕЛИНИ ОТ ГРОЗДЕ, ЯБЪЛКА, ЛИМОН И ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ И ЕКСТРАКТ ОТ ХИДРОЛИЗИРАН ОРЕХ

Плодовите киселини са създадени чрез подбора на растения като грозде, ябълка, лимон и пшеница (без ГМО), произведени в специфични области в Италия, където отглеждането им е дългогодишна традиция с висококачествена продукция. Плодовите киселини намират идеално приложение в грижата за косата, благодарение на богатия им фитокомплекс, който подобрява блясъка благодарение на своя анти-варовиков ефект. Фитокомплексът също така предпазва боядисаната коса, запечатва космените кутикули, за да предотврати избледняването на цвета от измиване на боята.

Плодовите киселини се получават с помощта на нашата изключителна технология на ензимно Биовтечняване. Процес, базиран на ензими, който позволява максималното извличане на полезните съставки на растителния фитокомплекс, подсилвайки неговата естествена бионаличност.


ЕКСТРАКТ ОТ ОРЕХ

Орехите се използват в определен етап от процеса на зреене, когато зелените орехи са по-богати на активни молекули. Фенолите с голям размер са много ефективни антиоксиданти. Именно тези молекули са ключът към ефикасността на екстракта. Фенолното съдържание на ореха взаимодейства добре с косата, правейки самата коса антиоксидантна и следователно защитена. Резултатът е дълготрайна защита, тъй като косата е добре защитена дори и след 3 дни. Това близко и ефективно взаимодействие между коса и активни молекули от орех осигурява ефективна защита от изсветляване и избледняване на пигмента на косъма от действието на UV-радикали. Екстрактът е естествен и устойчив.

АМИНОКИСЕЛИНИ ОТ КЕРАТИН

Кератинови аминокиселини са с ниско молекулно тегло, което спомага за натрупване и подобряване на способността за проникване във влакната на косъма, възстановявайки естествения му протеин. Известен факт е, че кератиновите аминокиселини благоприятстват за по-добро разресване, по-добро усещане, овлажняване и поддържане на структурна стабилност на косата. Аминокиселините подобряват покритието на повърхността на косъма за повече мекота и блясък. Незабавно укрепват още след първото приложение, за по-здрава и еластична коса. Увеличават гъвкавостта и силата, кондиционират и заздравяват косата.


ВИСОКО МОЛЕКУЛЕН КЕРАТИН

Изграждат слой върху космените влакна над нискомолекулните кератинови аминокиселини, създавайки двуслойна кератинова система за пълна защита и укрепване, а също така придава неустоим блясък и форма. Високомолекулният кератин дисциплинира косата, като улеснява разресването и увеличава лекотата при оформяне на прическа.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Тази съставка е вложена само в балсама и маската от серията Keratin, поради филмообразуващите си свойства.


МАСЛА ОТ БАОБАБ И ТАМАНУ

Дълбоко подхранващи масла, формулирани за повишаване на подхранващото действие на колекцията.

СТВОЛОВА КЛЕТКА ОТ ЗЕЛЕНО ГРОЗДЕ

Подпомага растежа на косата, като удължава анагенната фаза на клетките  във фоликулите и по този начин дава време на косата да порасне по-дълга и здрава. Подсилва микроциркулацията в скалпа за по-добро проникване на кислород и хранителни вещества. Укрепва съществуващата коса и видимо намалява косопада още в първите 3 седмици. 


ЕКСТРАКТ ОТ ЗЕЛЕН ОРЕХ

Съдържа полифеноли, които ефективно взаимодействат с протеините и играят роля на силен и директно действащ антиоксидант. Ефективно защитават косата и кожата от вредни радикали и окситативен стрес.


ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА

Успокоява кожата на скалпа, повишава защитните й функции и детоксикира, чрез стимулиране на синтеза на естественото противовъзпалително вещество - глутатион.


ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

(Салвия и Розмарин) - източник на магнезий, цинк, калий, Витамини B и C. Класически съставки, които повишават микроциркулацията в скалпа и подпомагат растежа на косата. 

КОКОСОВО МАСЛО

Кокосовото масло се получава от вътрешната месеста част на кокосовия орех, която се нарича копра. Изключително подходящо е за сухи и увредени коси, заради свойството си да хидратира косъма в дълбочина, правейки косата жизнена и бляскава.

ПРОВИТАМИН B5

Про-витамин B5 или още познат като пантенол е водоразтворим витамин от групата на В – витамините. Той се получава при взаимодействието на Про-витамин В5 с отрицателно заредена група. Тъй като oсновната съставна част на косъма е кератинът, който е отрицателно зареден, те се свързват помежду си, правейки косата по-силна, по-лъскава и по-лесна за стилизиране, без да я омазнява и утежнява.  Основното му действие е да хидратира косъма в дълбочина и да задържи влажността в косата. Има антиоксидантни свойства и подобрява структурата на косата. Намалява накъсването на косата, придавайки неотразим блясък и мекота.

АРГАНОВО МАСЛО

Аргановото масло или още наречено „течно злато“ има редица ползи за косатата. Прониква в корените и придава еластичност на увредената и суха коса. Благодарение на това, че се абсорбира толкова бързо, то прониква в клетките и корените и възвръща естествения блясък на косата. Хидратира косата по естествен път, подхранва я и съдържа витамин Е, който ще помогне за възстановяването и обновяването на косата ви. 

МОРСКА ВОДА И ПРЕБИОТИК

Морската вода е с интересна история. Тя се добива от острова Noirmoutier във Франция. Тази вода е уникална с това, че тя е морска вода, която се просмуква в недрата на земята и минава през много пластове скали, като накрая извира от земята на острова. Понеже минава през много пластове, тя се насища с минерали. Минералното съдържание в нея е измерено като няколко пъти повече от повечето термални води. Тя има разнообразно действие. Минерализира косата и кожата, изравнява тена, освежава и детоксикира.


Пребиотикът - инулин е на растителна основа. Балансира микроорганизмите върху кожата и по този начин балансира. Микроорганизмите върху човешката кожа са важен фактор за нейното здраве. Много изследвания показват, че дисбаланса на микробиотата подпомага появата на различни проблеми на кожата. Пребиотикът е там да възстанови този балансР да заздрави и защити кожата.

ХИДРАТИРАЩА ЗАХАР

Хидратиращата захар е на базата на ксилитол. Тя работи в три посоки: набавя вода в клетките, балансира съдържанието й намалявайки трансепидермалната загуба на вода. По този начин не само кожата е хидратирана, но и микрорелефа й се подобрява, което прави кожата да изглежда свежа, мека и плътна. Производителите й я наричат хидроконцептуална захар. Тя спомага синтеза на хиалуронова киселина и серамиди. Това е една от малкото съставки, които има изледвания както върху кожа така и върху косата.

ПРОВИТАМИН Б5Про-витамин B5 или още познат като пантенол е водоразтворим витамин от групата на В – витамините. Той успокоява кожата и подпомага хидратацията.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки